Concert Serie

Concert Serie

Stichting The Hague Guitar Society heeft leuk nieuws! Met enthousiasme presenteren wij: Gitaar aan de sluis. Een nieuwe concertserie in de Dorpskerk in het prachtige centrum van Leidschendam, op een steenworp afstand van Den Haag. Op 9 april om 20:00, speelt gitarist Cesar Quevedo een eerbetoon aan Colombiaanse muziek. Het concert heeft als thema “Los Pájaros que quedan en la tierra” (De vogels die op aarde zijn achtergelaten), en licht twee regio’s van Colombia uit. Aan de ene kant de Indiase voorouderlijke melodieën uit Arhuacos nabij de Caribische grens en aan de andere kant mestizo Andesmuziek, voornamelijk gemaakt en uitgevoerd door boeren en arbeiders.

Cesar Quevedo is een veelzijdige en ervaren gitarist die zowel solo als met groepen concerten gaf in Zuid- en Midden Amerika, Verenigde Staten, en Europa. Dit concert is onderdeel van zijn solo Europa-tournee in West Europa. Cesar heeft een carrière als concertgitarist én componist. Tijdens dit concert zal hij naast verschillende Colombiaanse componisten ook eigen werk ten gehore brengen. Zijn spel is warm, kleurrijk en flamboyant. We zien erg uit naar 9 april in Leidschendam.

Het concert:

Datum: 9 april 2022

Tijd: 20:00

Locatie: Dorpskerk, Delftsekade 7, Leidschendam

César studeerde af als muzikant in Bogotá aan de Universidad Javeriana en reisde later naar Nederland, waar hij vijf jaar muziek en klassieke gitaar studeerde aan verschillende universiteiten: Het Koninklijk Conservatorium, Codarts in Rotterdam en Conservatorium van Maastricht. Hij heeft een masterdiploma in klassieke gitaar uitvoering. Zijn belangrijkste leraren waren Zoran Dukiç en Carlo Marchione. Hij heeft een muzikale carrière opgebouwd als uitvoerend artiest en als componist. Hij maakt al 14 jaar deel uit van de Meridian Brothers uit Bogotá als bassist. Met de Meridian Brothers toerde door landen in Europa, de VS, Mexico en Zuid-Amerika. 

César heeft vier platen uitgebracht bij onafhankelijke labels: één soloalbum, de “Amarillo”, en nog drie albums met zijn belangrijkste kamermuziek project, het gitaartrio “Trip Trip Trip”. Met dit gitaartrio hebben ze de afgelopen twaalf jaar uitgebreid opgetreden. Naast de vele stukken die door het trio werden gearrangeerd, hebben ze ook veel composities in première gebracht. 

Gedurende de laatste 4 jaar heeft hij twee verschillende projecten opgestart; een in samenwerking met kunstenaar Mauricio Ramírez, genaamd Duo Hagudo, een drums/elektrische gitaar duo, en een andere met de bekende kunstenaar Ernesto Teto Ocampo, genaamd ATI, een gitaarduo-project. César geeft les aan verschillende universiteiten, in Bogotá, aan de Pontificia Universidad Javeriana en aan de Universidad Distrital Francisco José de Caldas.