Duo Kontaxakis / Ivanovich (gitaar duo)

Duo Kontaxakis / Ivanovich (gitaar duo)
“Als een heus orkest op twee gitaren” 
Voorprogramma: Antonio Persak 

Duo Kontaxakis/Ivanovic ontdekt hoe twee gitaren als een waar orkest kunnen klinken met hun transcripties van Moessorgski’s Schilderijententoonstelling en een Rossini opera voor gitaarduo. Daarnaast legt het duo ook een focus op de passievolle muziek van Astor Piazzolla.

“Het beste gitaarduo van onze tijd” (Westfalen Post & Professional Audio Magazine – Duitsland), is het duo Kontaxakis-Ivanovich. “Hun samenspel, samenklank en timing is ongeëvenaard.” Ze worden uitgenodigd om op te treden op internationale festivals, concertzalen en series door heel Europa. Recent ging hun indrukwekkende transcriptie van Pictures at an Exhibition van Mussorgsky voor twee gitaren in première. In 2010 brachten ze hun debuut-cd-opname getiteld Les Deux Amis uit die internationaal wordt geroemd door het muzikale en virtuoze spel van het duo.

Voorafgaand aan dit concert speelt de indrukwekkende Kroatische gitarist Antonio Persak die recent afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium met de hoogste onderscheiding en een 10(!) voor zijn eindexamen.

Aanvang: 20:15
Locatie: Peter & Pauluskerk
Duur: 1 uur & 45 minuten