Duo Elias/Cordas

Duo Elias-Cordas

Duo Elias/Cordas

Elias Cordas

Duo Elias/Cordas bestaat sinds 2005 en hun nieuwste album “Schubert’s Guitars” kreeg onlangs 4 sterren in ‘De Volkskrant’.

De veelzijdige en grensverleggende gitarist Izhar Elias en de toonaangevende hedendaagse gitarist Fernando Cordas worden geprezen om hun prachtige samenspel, virtuositeit, lyriek en historisch besef. Als solist zijn de gitaristen veelgevraagde musici in binnen- en buitenland, in de grootste concertzalen en op festivals. Ze geven les op conservatoria in Den Haag en Amsterdam en speelden veelal op nationale radio en televisie. Als duo tillen Izhar en Fernando de muziek naar een hoger niveau zoals u zelden hoort.

Slotconcert: ‘Een podium vol gitaren
Het Adagio uit Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo is misschien wel het meest beroemde gitaarwerk allertijden. Het melancholieke thema van de blinde Spaanse componist raakt je. Na de eerste paar noten waan je je meteen in het warme Spanje. Rond dit wereldberoemde Adagio is het temperamentvolle programma samengesteld, met poëtische en warmbloedige melodieën. In de eerste helft gaan we naar de muzikale hoofdstad Wenen, aan het begin van de 19e eeuw. U hoort 19e eeuwse bewerkingen van muziek van Mozart, Beethoven en Schubert, gespeeld op verschillende historische gitaren. Wist u dat Schubert zelf ook de gitaar bespeelde?

Het belooft een avond te worden met totaal verschillende muzikale werelden: Weense klassieke topstukken op bijzondere gitaren, een première van de Haagse componist Bart Berman geïnspireerd door Schubert en Rodrigo’s wereldberoemde Adagio.

Aanvang: 20:15
Locatie: Dorpskerk (Kerkzaal)

Duur: 75 minuten